Turgut Reis Çok Programlı Anadolu Lisesi

Vizyon: Okulumuz bulunduğumuz bölgenin ihtiyaçları dikkate alınarak açılmış bölümleri ile çeşitli sektörlere kalifiye eleman yetiştirmenin yanında öğrencilerimizi hayata ve üst öğretim kurumlarına hazırlama faaliyetlerini başarı ile yürütmektedir.

Misyon: 1- Okulumuzu standartların üzerinde, kaliteli, çağdaş eğitim verebilen, güçlü bir kurum haline getirmek 2- Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, Türk Milletinin milli, manevi, ahlaki ve insani kültürel değerlerini koruyan geliştiren, yaratıcı, verimli, dürüst ve paylaşımcı bireyler olarak yetiştirebilmek 3- Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarına ve hizmet sektörüne çağdaş teknik elemanları yetiştirmek.

Başarılar: [ TÜBİTAK PROJELERİ] YEŞİL RÜZGAR-Türkiye 4.sü 2006 yılında öğrencilerimizden Hüsne AKI ve danışman öğretmeni İsmail ÇELİK tarafından hazırlanan "YEŞİL RÜZGAR" isimli projemiz ülke çapında 4.lüğe layık görülerek mansiyon ödülünü okulumuza kazandırmıştır. KLİMALI SOBA-Teşvik Ödülü 2007 yılında öğrencilerimizden Ahmet ORÇAN ve danışman öğretmeni İsmail ÇELİK tarafından hazırlanan "KLİMALI SOBA" adlı proje Türkiye finalinda Jüri Özel Teşvik Ödülüne layık görülmüştür. AKILLI FIRIN 2009 yılında öğrencilerimizden Ahmet ORÇAN ve danışman öğretmeni Erdem UYAR tarafında hazırlanan "AKILLI FIRIN" isimli proje final yarışmasına girmeye hak kazanamamıştır.

Saatler: Ders Başlama :08:15 - Öğlen Arası :12:15-13:00 - Ders Bitişi :17:00
Yabancı Dil: Okulumuzda İngilizce ve Almanca dersleri verilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz İl/İlçe düzeyinde düzenlenen Futbol/Voleybol turnuvalarına katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 çalışmaları - Uluslararası MEB Robot Yarışması - Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus+ KA102 “European Internship of Young Brains” 2018/2019 - Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-I TURGUT REİSLİ GENÇLER SİNEMA İLE BULUŞUYOR 2019/2020

WEB - https://turgutreiscpl.meb.k12.tr

Adres - Türkoğlu Turgut Reis Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü ŞEKEROBA M. TURGUT REİS C. NO89 PK46826 TÜRKOĞLU/KAHRAMANMARAŞ

Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - Turgut Reis Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü ŞEKEROBA M. HOCA AHMET YESEVİ C. NO:89 PK:46826 TÜRKOĞLU/KAHRAMANMARAŞ

Ulaşım Okulumuz Kahramanmaraş-Adana yolunun 35. Kilometresinde ana yol güzergahı üzerindedir.Gaziantep ve Kayseri yönünden gelecekler otobüs terminalinden Nurdağı, Osmaniye, Şekeroba araçlarına binerek okulumuza ulaşılabilir. Adana ve Osmaniye yönünden gelecekler ise Beyoğlu belde levhası önünde inerek okulumuza rahatlıkla ulaşabilirler. Ayrıca Kahramanmaraş B.Ş.Belediye binası önünden 08:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 da Şekeroba Mahallesi´ne Belediye Otobüsü seferleri mevcuttur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine uzaklık :35 km - İlçe merkezine uzaklık :12 km